Mistä näitä liikuntaharrastuksia oikein tulee?

Innostutko helposti uudesta liikuntaharrastuksesta, mutta alkeiskurssin tai muutaman kerran kokeilun jälkeen homma jää? Vetoat kiireiseen arkeen, työstressiin, pahimmoilleen iskeneeseen flunssaan tai siihen ettei ollutkaan sun juttu?

Täällä sama.Lapsena en harrastanut mitään liikuntaa kovin pitkään. Vähän balettia, vähän lentopalloa, yhden kesän pesäpalloa. Koulussa liikunta ei ollut niitä lempiaineita, kuten olen aiemmin hiihtopostauksen yhteydessä todennut. En varsinaisesti ollut huono liikkumaan, mutta mikään kilpailu ei ollut mun juttu. 

Sen sijaan retkeilystä olen pitänyt - joitakin teini-iän hetkiä lukuunottamatta - aina. Metsä on ollut rauhoittava paikka, perheen kanssa yhdessä tehdyistä retkistä on paljon onnellisia muistoja. Kaupungissa asuessa metsäpolut ja järven- tai merenrannat ovat tärkeitä henkireikiä. 

Siksi vaeltamisen aloittaminen on saanut liikkeelle lumipallon, joka kieriessään kerää elämääni toinen toistaan mukavampia liikuntaharrastuksia.

Eräloki Podcastin yhdessä jaksossa oli puhetta vaellukselle treenaamisesta, onko se tarpeellista tai edes kohtuullista. Minä kuitenkin näen asian ihan päin vastoin.

Vaeltaminen on nimittäin tähän mennessä ainoa harrastus, joka motivoi minua liikkumaan monipuolisesti ja tavoitteellisesti vuoden ympäri. 


Kun en jaksaisi pyöräillä Kuokkalan siltaa vastatuuleen työmatkalla, mietin miten paljon helpompaa on nousta tunturin rinnettä, kun vain jaksan aamuisin puuskuttaa pyörän selässä.

Kun mieli tekee vain tehdä lyhyt ja nopea iltalenkki koirien kanssa, mietin kuinka paljon pitempään jaksan kävellä sitten vaelluksella, jos nyt reippailen kuitenkin. 

Talvisin laitan välillä renkaan perääni iltalenkeille, jotta olisi vähän helpompaa repiä ahkiota ylämäkeen. 

Vaelluksilla ja retkillä tulee mieleen, useammin kuin arjessa, että joogatakin voisi. Sitä pitäisi kyllä harrastaa kotonakin enemmän. 

Talvisin käyn avannossa, jotta pysyn terveenä ja kylmänsietokyky kasvaa, ja niin pärjään talvireissuillakin mainiosti.

Hiihtäminen... no, hiihtäminen. 💙

Mieli tekisi myös iltarasteille, avovesiuimaan, koskenlaskuun... 

Ja hei, jos sulla on hyviä vinkkejä retkeilyä tukevaan kuntosaliharjoitteluun, laitapa kommenttia! 


Vaeltaminen ja retkeily ylipäätään ovat saaneet minut kiinnostumaan myös muista ulkona liikkumisen muodoista: maastopyöräilystä, kiipeilystä, polkujuoksusta, melonnasta... 

Ja tärkeintähän kai on, että ihminen liikkuu, ja liikuu ilolla eikä pakolla! 

Liikuntaterveisin,

Iina
P.s. Teille, jotka tuskailette kaiken maailman retkeily- ja liikuntakamojen hankkimisen kanssa, haluan jakaa siskoni miehen viisaat sanat:

Jos se motivoi liikkumaan, sen saa ostaa.Kommentit

Suositut tekstit