Tavoitteita uudelle vuodelle 2018

Luontohaaste-blogi ilmoitti tämän vuoden ensimmäiseksi haasteekseen Luontotavoitteita ja retkiunelmia. Nyt kun edessä on kokonainen vuosi ja intoa riittää, onkin aika kutkuttavaa listata asioita, joita haluaisi vuoden kuluessa luonnossa värkätä. Tässä mun 5 + 1 tavoitetta vuodelle 2018!
 
1. Pimeänpelko hiiteen!
Mulla on valtavan vilkas mielikuvitus, eikä nuoruudessa katsotut lukuisat kauhuelokuvat varsinaisesti auta tässä asiassa yhtään. Viime kesänä kävelin eräänä iltana lähemmäs viisi tuntia putkeen, ensin mukamas leiriin ja sitten takaisin autolle, kun sopivaa leiripaikkaa ei löytynytkään ja pimeän tullessa alkoi hirvittää. Koirakin oli reissulla mukana turvana, mutta niinhän ne koirat tuppaa vaistoamaan ihmisen tunnetilan... Tänä vuonna otan siis tavoitteeksi oleilla pidempiä aikoja pimeässä totutellen siihen, ja kehittää selviytymiskeinoja niille hetkille, kun mielikuvitus lähtee laukalle. Näitä voisi olla vaikka musiikin kuuntelu, yhteyksien salliessa somen päivitys tai päiväkirjan kirjoittaminen. Peloista meinasivat myös Eräloki-podcastin mimmit tulevissa jaksoissaan jutella, odotan innolla!2. Talviretkeily
Syksyllä yövyin Pyhä-Häkissä teltassa niin, että yön aikana satoi ensimmäisiä kertoja vähän jotain lumenomaista. Tavoitteena on yöpyä kunnon talven aikana, teltassa tai laavulla. Siitä olen haaveillut jo kauan! Joulun jälkimainingeissa tilasin myös sukset (kiitos Tumpulle joululahjarahasta!) sekä ahkion, jota pitäisi itse hiukan muokkailla. Projektista on onneksi kohtalaisen innoissaan minun lisäksi myös ukko ja isä!

3. Pääsiäisen hiihtovaellus 
Viime pääsiäisenä oltiin ukon kanssa ensimmäisellä yhteisellä reissulla Lapissa, ja hiihdettiin puolenkymmentä kilometriä autiotuvalle yöksi. Jos lomasuunnitelmani pitävät, minulla on tänä vuonna pääsiäisen aikaan vielä vähän pitempi loma kuin viime vuonna, ja mieli tekee keväthangille pohjoiseen!

4. Enemmän arkieräilyä
Useammin ja pienemmällä kynnyksellä metsään, vaikka keskellä työviikkoa! Rutiinit kuntoon niin lähteminen helpottuu ja uusia retkikohteita testiin!


5. Börjelle reppu selkään
Börje alkaa lähennellä kahden vuoden ikää syksymmällä, joten nyt on hyvä aika alkaa pikkuhiljaa totutella ajatukseen ja repun tuntumaan selässä. Myöhemmin sitten lisäillään painoa ja lopulta sus saa kantaa itse omat ruokansa, ja ehkä vähän muutakin.
+ 6. Järjestelmällisyyttä ja organisointitaitoja blogin muodossa
Olen nuorempana kirjoittanut blogia pidemmän aikaa, ja tässä välissä koittanut aloittaa pariakin blogia harrastuksen kuitenkaan jatkumatta kovin pitkään. Kaipaan kuitenkin kirjoittamista, josta yläaste- ja lukioiässä pidin paljon, ja haluan harjoitella järjestelmällisyyttä ja organisointia pitkäkestoisen projektin parissa - siispä kirjoitan blogia! Vinkkejä saa kertoa ja palautetta antaa, olen niistä kovasti kiitollinen! Mahtavaa ja eräilyrikasta vuotta 2018!

Iina


Kommentit

 1. Minusta sait heti lukijan ! :) Olen kanssa aloitteleva retkeilijä ja mulla on myös lapinkoira retkikaverina ! Sekä porokoira mummukka. Itse vain haaveilen blogin pitämisestä, mutta muiden blogeja on niin inspiroiva lukea. Samoja ajatuksia paljon, kuin sulla. Pimeänpelon voittamisen suhteen muunmuassa. Talvisesta yön yli retkestä haaveilen myös !
  -Noora

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon viestistä Noora! Ihana kuulla että tykkäsit. Tervetuloa seuraamaan, jos kaipaat postausta jostain tietystä aiheestaa niin kerro ihmeessä! Koirille rapsutuksia!

   Poista
 2. Tervetuloa blogimaailmaan! Jaan kanssasi tuon epäloogisen pimeänpelon ja olen koittanut sitä siedättää. Kyllä se laimenee!

  Sulla on ihanat retkitavoitteet!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit